måndag 20 augusti 2018

Höstens träffar


Hej,

Här kommer ett lite sent utskick. Ber om överseende med det, men har haft svårt att få kontakt med Birgitta Hortin. Som vi bestämde tillsammans i våras är första träffen den 1/9. Träffen planerad den 6/10 är flyttad till lördagen den 13/10. Övriga datum är den 10/11 och 8/12. Vi träffas som vanligt lördagar kl. 10-15 på Humleskolan i Bromölla.

1/9 kl 10-15
Annika Kesselmark visar ett enkelt täcke sytt med rektanglar som alla är lika stora. Bitarna ska vara 2½ inch x 4½ inch. Man behöver 4 bitar ljust tyg och 4 bitar kontrasttyg till varje block. Färdigt mått på varje block är 8 inch * 8 inch. Du behöver även rullkniv och (inch)linjal.

Annika visar hur täcket ska sys och ger exempel på kviltning, man kan välja att sy allt ifrån ett fåtal block till en väska e.dyl., till en stor kvilt.





Vi bestämde också att vi alla skulle bidra med inspiration genom att ta med böcker och tidningar, samt det man sytt i sommar.

Kontrollera om du har skumgummikuber eller behöver beställa till träffen där Ingrid P visar hur man med handsömnad kan sy en kub.


13/10 kl 10-16, Birgitta Hortin kommer och visar oss frihandskviltning på maskin samt kviltning med övermatare. Har inte fått fullständig materiallista ännu, men du bör använda din egen maskin, se till att ha en stoppfot till maskinen. För att underlätta arbetet bör du ha bomullshandskar, om inte visar hon en alternativ metod. Storlek på provlappar, samt övrigt material kommer längre fram. Som vanligt beställer vi gemensam lunch. Vi får återkomma till kostnad för kurs och mat i samband med träffen den 1/9.


10/11 kl 10-15, Ingrid Persson visar hur man syr en ”lealös” kub som man kan vända och vrida på olika håll. Den är rolig, men lite pillig att sy, det är handsömnad. För ett exempel, klicka på länken till en blogg, bild finns en bit ner på sidan. http://kikkir.blogspot.com/2013/


8/12 kl 10-15, Sofia Persson visar hur man kan göra julprydnader genom att klä polystyrenbollar med tyg på olika sätt. Återkommer angående material.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar