tisdag 14 juli 2015

Lapplekens träffar och andra trevligheter


Den 18 April var Åsa sa Holmér från Quiltpassion. Temat var engelsk papperssöm, med moderna hjälpmedel som förenklar användandet av tekniken. Åsa hade små workshops med oss under dagen där hon visade olika mallar, tips och trix. Många av oss handlade och flera började sy "formidabler". Det ska bli spännande att se resultaten i höst.



Det fanns mycket mallar och projekt att välja på, både små och lite större.


Resan till Bizzi Bee blev inställd på grund av för få deltagare.



Nedan kommer kalender med sommarens och höstens aktiviteter som innehåller både utställningar i närområdet, quiltrally och Lapplekens träffar. Sy gärna ett eller ett par Pyttetäcken när du har tid över. Under hösten behöver Neonatalavdelningen nya täcken från oss.

ANMÄLAN: Alltid senast lördagen innan träffens datum, för att underlätta planeringen. Vid för få anmälningar kan en träff komma att ställas in. Anna tar som vanligt emot anmälan.

I dagarna skickar jag ut ett mer detaljerat utskick till Lapplekens medlemmar. Höstens program finns i korthet nedan.

Kalender

20 – 26 juli Kviltsystrarna i Varberg Stort och smått med linjaler, Träslövs läge mitt emot tre toppar, öppet må 16-21, övriga dagar 14-21, se rikstäckets hemsida.

16 augusti -20 september, Ingrid Hult ställer ut på vävstolsmuseet i Glimåkra, se länk.

2-5 september Quiltrally i Skåne-Blekinge, annons i nuvarande nummer av fat quarter. Info om butiker och öppettider kommer att publiceras på http://www.quiltkoping.se/quiltrally/ framöver.

12 september Lappleken (Bionic gear bag). För att kunna sy den behöver du köpa mönstret på craftsy. Det är en fördel inför träffen att titta på videofilmerna på youtube. Bionic gear bag tar tid att göra, och man behöver troligen använda träffen därpå också. Anna tar med ett kompendium med ett par ideér på enkla och snabbsydda necessärer med beskrivning på svenska, som man hinner på lördagen. För att underlätta planeringen inför träffen, anmäl till Anna om du kommer och i så fall till vilket av projekten du önskar materiallista. Som vanligt kan du ta med annat eget arbete.
Apr 2014 Photo Stream - 019
Bild från http://bionicgearbag.com/ 

Vi ska välja projekt för novemberträffen, som har jultema. Vi har pratat om att sy en stjärna. Bilderna nedan är på ett par alternativ som vi har tittat på tidigare. Har du en annan idé på julstjärna eller annat julprojekt, ta gärna med inspiration till träffen. Ju mer vi har att välja på desto bättre är det ju.

Winter Seeds Table Topper @ The Crafty Quilter
 http://thecraftyquilter.com/christmas-once-a-month-2/
Från Patchwork Special 2014,    http://stoffpaula.blogspot.se/2014_11_01_archive.html 
26-27 september, KviltGlädje i Helsingborg firar 10 år med utställning i lokalen Hattmodisten på Fredriksdal museer och trädgårdar, Gisela Trapps väg 1, den 26-27 september. Öppettider 10-17 http://www.rikstacket.se/event/kviltgladje-firar-10-ars-jubileum-med-utstallning-pa-fredriksdal-i-helsingborg/

3 oktober: Lappleken, Göra klart Bionic Gear bag eller sexkantig syask som Ingrid Persson visar. Som vanligt kan du ta med något eget ur gömmorna, om inget av alternativen lockar.



10 oktober kreativ mässa i Bygdegården i Förslöv, med utställningar och workshops, bland annat med Eva Johansson (Bambisyr), se facebookevent .

14 november, Lappleken julprojekt, enligt val den 12:e september under träffen.

12 dec, Lappleken, vi återvänder till Eva Johanssons kompendium sedan kursen i April 2011, se länk.

Har jag missat något som hör hemma i kalendern, hör gärna av dig och berätta så uppdaterar jag. 

Vi ska undersöka om någon kan hålla en kurs i färglära hos oss.


/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar