söndag 18 december 2016

Vårens program

14 januari 2017

 Annelie visar en form av paper piecing som sys på tidningspapper (dagstidningar). Det är ett utmärkt sätt att ta vara på små tygbitar. Ta med sybehör för maskinsömnad, diverse småbitar eller remsor och dagstidningar.
Nu har det gått en termin sedan vi lämnade in Pyttetäckena, påminner om att det är dags att sy några igen, så att ingen liten bebis (född 8 veckor eller mer för tidigt) blir utan sitt täcke.

Under träffen blickar vi framåt inför nästa träff, och går igenom det vi kan förbereda. Ladda ner mönstret, se länk under nästa träff. du kan välja att ha det i telefonen eller skriva ut. Om du vill ha utskrift, och inte har skrivare kontakta Anna. Bekräftar per mejl till er som önskar hjälp med utskrift.
Vi bestämmer även vilket/vilka alternativ vi önskar ha på Söndagens kurs med Mikael Svensson.
Anmälan: senast 7 januari till Anna.


11 februari 2017

Annika hjälper oss med att förstå och sy "Sewing Studio", ett gratis mönster designat av Cynthia Frenette och publicerat av Robert Kaufman Farbrics. På bilden ser du Annikas väska.
Anmälan senast 4:e februari till Anna.

4 mars 2017

Tid för att sy färdigt väskan om man behöver eller tid för UFO:n (Unfinished objects), eller något annat du är sugen att arbeta med. Med reservation för ändring om det dyker upp något nytt som vi blir jättesugna på att sy 😊.
Anmälan senast 25:e februari till Anna.

1 och 2 April  2017

På lördagen när Mikael kommer har vi bestämt oss för att sy "Kanter och avslutningar". Söndagens program med Mikael bestämmer vi på första träffen i januari.
Preliminär anmälan i januari/februari, bindande anmälan 1:e mars till Anna. 
Om vi inte fyller kursen, blir det antingen en dyrare avgift eller så behöver inbjudan till Gåsakviltarna göras i tid.


Preliminärt  6 eller 7 maj 2017.

Träff hos Annika på textilkammaren i Göinge och besök på Gullvi Wikströms utställning på vävstolsmuseet. Återkommer med exakt datum framöver.
Anmälan senast 29 april till Anna.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar