söndag 1 maj 2016

Höstens träffar

Tid: om inget annat anges, 10-15 på Humleskolan i Bromölla.


3:e september

Anna visar handkviltning. Vi börjar med en provlapp, skär till tyg och vadd så att det är minst 30*30 cm.

Material:
  • Tyg: två bitar muslin eller annat tunt enfärgat tyg
  • Vadd. 80:20 vadden är bra att använda.
  • Quiltnålar nummer 10 eller 12. De som lämnades ut med handsömnadskitet passar att använda.
  • Nåldragare - ett hjälpmedel man har i handen som underlättar att dra genom tråden när man syr i tjocka lager, mycket användbar till annan handsömnad också.

  • Tråd anpassad till handkviltning ger bäst resultat. Annika Kesselmark och Anna tar med extra tråd om någon saknar. Finns bland annat att köpa på Textilkammaren, Quiltameva, Annalunda m.fl. kviltbutiker.
  • Har du kviltbåge, ta med den, Det är inget som du behöver skaffa innan du vet om du tänder till på handkviltning! 


1:a oktober

Ingrid håller i ”Lek med rutor”, vi utgår från ett block exempelvis niorutan, skär  och syr ihop igen så att nya mönster uppstår.


12 november                          

Barbro Mohhlin visar hur vi kan sy yllefåglar och brodera fritt på dem. Anneli har lite ylletyger att ta med. Vi får inköpstips till hösten.3:e december:

Log Cabin på olika sätt. Det är en teknik som kan varieras mycket. De som har sytt Log cabin kviltar tar med mönster och visar hur de har sytt sina kviltar som inspiration. Om du "Googlar" på bilder med sökord "log cabin quilt" får du fram många exempel.Mikael Svensson gick inte att boka in till hösten som vi hade bestämt tidigare. Det går att boka honom på våren. Vi som träffades i April bestämde att försöka boka in kurs med Mikael någon gång i mars/april 2017. Anna kontaktar Mikael om detta.

Sammanlagt fick jag in ytterligare 12 pyttetäcken under mars och april. Galleriet för pyttetäcken 20016 är uppdaterat med dem också.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar