onsdag 6 januari 2016

Vårens träffar

God fortsättning på 2016! Under våren 2016 kommer vi att träffas vi fyra gånger på Humleskolan i Bromölla

Lördagen den 23 januari: Kurs i färglära med Tamara Schults. Vi ska göra en liten väggkvilt med en färgcirkel och olika färkombinationer. Känns spännande!

Lördagen den 13 februari, Skräppåse/göra klart färgsamplern eller något annat man har på gång.Lördagen den 12 mars, Paper Piecing
Viveka visar oss hur Paper Piecing sys genom ett block som är lämpligt att börja med innan vi tar oss an de små namnbrickorna med lapplekens logotyp på, som sys med ”paperpiecing”.


Lördagen den 9 april, handsöm, Anna går igenom hur man genom traditionell handsömnad kan sy ihop olika block. Valfritt om man 1) vill sy en liten duk, eller 2) vill ha mönster till en så kallad ”sampler” ett större projekt med olika handsydda block, som även har plats för enfärgade block, lämpliga för handkviltning av olika motiv. Denna lilla/stora quilt är bra att gå vidare med om du vill lära dig handkviltning under hösten. 

Hittar du oss via bloggen, och blir nyfiken, ta gärna kontakt med Anna eller Ingrid. Alla är välkomna, vår grupp har vi några som är nybörjare, medan andra har hållit på länge med lappteknik och vi hjälper varandra under träffarna.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar