söndag 14 september 2014

September 2014

Hej,

Vi träffades i lördags för första gången efter sommaruppehållet.
Vi pratade om och tog ställning till det förslag som Mikael Svensson lämnat till oss inför oktoberträffen. Dessutom gick vi igenom tekniken för Chenille och hade möjlighet att prova att använda chenillekniv och borste.


Fler medlemmar visade det man har sytt färdigt under sommaren. Se länk träffen i september .

Nästa programpunkt är att Mikael Svensson kommer ner från Vänersborg och håller kurs med oss den 11:e och 12:e oktober.

Lördag: Frihandsbroderi på bild/foto, utskrift av bild och frihandskviltning

Det blir huvudsakligen fokus på hur man frihandsbroderar för att förstärka ett motiv och på frihandskviltning, men även genomgång av olika tekniker för att föra över foto från dator till tyg. För exempel se länk Mikales blogg och här är en länk till ett annat inlägg med mer inspiration .

Söndag:  Isatta sömmar, infällda bitar, rundade former och annat elände… 

En kurs där man lär sig att göra block som man ofta väljer att sy för hand för att de möts på "omöjliga ställen" och som är svåra att få snyggt på maskin. Kursen innebär att man gör provblock i olika tekniker. Exemplet nedan innehåller både Y-sömmar och hur man får en stjärna snygg i mitten. 


Stjärna som vi ska lära oss få snygg på maskin
Under både lördagen och söndagen äter vi gemensam lunch. Anmälan till Anna senast den 20:e september. Om det blir platser över efter det att Lapplekens medlemmar har anmält sig finns eventuell möjlighet att komma med.Om du inte är medlem i Lappleken men tycker att detta verkar intressant, kontakta Anna. Se kontaktuppgifter på bloggens förstasida.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar