söndag 4 oktober 2015

Bionic Gear Bag och Sexkantig syask

Vi har hunnit ha höstens två första träffar. 12 september sydde några av oss på  en necessär med många fack som heter Bionic Gear Bag. Se bild på http://bionicgearbag.com/ . Bilder ftån träffen ser du i albumet septemberträffen. En färdig Happy Village kvilt visades upp, du kan hitta bild på den i albumet Happy Village.
Vi var sexton som var med på septemberträffen
Vi bestämde även att vi skulle fråga Tamara Schultz om hon ville ställa upp med en kurs i färglära samt bestämde datum för vårens träffar.

Den 3:e oktober träffades vi för andra gången i höst. Ingrid Persson visade hur man syr en sexkantig syask som många började med. Det blir säkert många askar att ladda upp till galleriet framöver. Några fortsatte med sina necessärer med flera fack eller andra necessärmodeller, eller andra pågående projekt.  Margareth informerade om kursen i färglära, som är planerad till den 23 januari. Mejl har gått ut till medlemmar med informationen.

Träffens första färdiga syask, Marita Trobäcks. Fler kommer att följa!
Jag har uppdaterat listan med länkar till album, som innehåller bilder från våra bilder etc. När färdiga arbeten visas upp som tillhör tematräffar vi har haft, lägger jag bilderna i det album som tillhörde den ursprungliga träffen. Sådant som inte tillhör en speciell träff lägger jag i ett album som heter visa och berätta.

Nästa träff har vi julinspiration, vi kommer att sy olika projekt, som varierar i storlek. Det som är nytt för i år är en väggbonad stjärna och en julduk (se bilder i föregående blogginlägg). Vi återanvänder även tidigare kompendium med diverse julprojekt som har funnits föreningens gömmor.

Datum för kommande träffar:
14 november (jultema)
12 december (några av oss återvänder till Eva J kviltmani, medan andra syr på olika projekt som man har igång. De som har beställt färgcirklar får ut dem inför januarikursen.
23 januari 2016, Kurs färglära med Tamara Schultz
13/2 Tema bestämmer vi i samband med decemberträffen
12/3 Tema bestämmer vi i samband med decemberträffen
9/4 Tema bestämmer vi i samband med decemberträffen

/Vid pennan

Anna