torsdag 9 april 2015

Det har varit tyst på vår blogg ett tag. Sedan senaste inlägget har vi haft två träffar och ca 15 pyttetäcken har lämnats till nenatalavdelningen på CSK i Kristianstad. Följ länken så ser du ett galleri med årets pyttetäcken. På neonatalavdelningen hänger en kvilt vi sydde till avdelningen för några år sedan

I februari började flera av oss på olika Happy Village kviltar, jag tror att alla kan instämma med att det var pilligt, men roligt. Framöver kommer dessa att läggas i ett galleri med länk från bloggen.


I mars började vi sy en väska enligt  mönster från Eva på Quiltameva. Även dessa kommer att visas i ett galleri framöver.



Vi har ändrat programmet och nästa träff är den 18 April, med Åsa Holmér från Quiltpassion. Temat är engelsk papperssöm och Åsa kommer att ha flera små workshops med oss under dagen när hon visar olika mallar och tekniker. Avgift för dagen är att handla för minst 70 kr (exempelvis ett startkit) som vi som deltar köper. Om vi är tillräckligt många beställer vi Ceasarsallad inklusive bröd och dryck från Nymölla restaurang och catering (pris 70 kr/person). Anmälan senast måndagen den 13 April till Anna, (då jag måste beställa maten).

Vi har lagt till en extra träff lördagen den 9 maj, då vi ska på utflykt till Bizzi bee i Figgamåla, Holmsjö utanför Karlskrona. Hon ordnar fika till självkostnadspris på 20 kr. Projektet beror lite av antalet medlemmar som kommer. Upp till sju personer kan sy på maskin, blir vi flera blir det handsömnad. Vi äter gemensam lunch på en nyöppndad restaurant i Karlskrona centrum som har öppet till 16. Ingrid Persson bokar. Som vanligt anmälan senast en vecka innan träffen dvs 2 maj. Anmäl till Ingrid om du är intresserad av att vara med på Bizzi Bee och om du vill äta gemensam lunch. Om du behöver specialkost, ange det vid anmälan. Vi träffas kl halv tio vid Hotell Angöringen, avfart 64. Kör rakt fram i korsningen så kommer du till Angöringen. Kontaktuppgifter till Ingrid P finns på medlemslistan, se mejl som kommer inom kort.
/Anna